Acum poți cumpăra în 6 Rate fără dobândă prin BT Pay,Card Avantaj, Brd Finance, Alfa Card sau până la 60 de Rate prin TBI

Sfaturi utile pentru întreținerea și îngrijirea tricicletei electrice

Sfaturi utile pentru întreținerea și îngrijirea tricicletei electrice

     Avem câteva sfaturi foarte utile care vă vor ușura călătoria și în același timp vă va menține în siguranță și confortabil. Permiteți să împărtășim cu voi anumite aspecte legate de protecția tricicletei în timpul iernilor.

Înainte de a depozita tricicleta vă aducem la cunoștință câteva aspecte:

1. Anvelopele umflate - Anvelopele vor fi deteriorate dacă presiunea anvelopei nu este verificată înainte de depozitare. Acest lucru este important chiar dacă bicicleta este depozitată timp de câteva luni.

2. Depozitare sigură - departe de capriciile iernii și zăpezii

3. Curățați cadrul și lanțul

4. Acoperiți -l pentru a preveni acumularea de praf. În cazul în care zona de depozitare nu este complet închisă, este cu atât mai important să acordați atenție acestui aspect.

       Inevitabil după depozitare, vine vreme când trebuie să te folosești de ea. Iată câteva dintre lucrurile la care trebuie să fiți atenți atunci când vă pregătiți tricicleta:

1.Inspectați tricicletei: primul lucru este să scoateți tricicleta cu atenție. Vă rugăm să îl păstrați într-o zonă deschisă și să-l inspectați cu atenție. Evaluați starea anvelopelor, a scaunelor, a jantelor, a pedalelor și a spitelor. Verificați cadrul și piesele metalice pentru semne de rugină sau eroziune.

2.Spălați -l : spălați ciclul o dată pentru a fi curat și strălucitor. Alternativ, ștergeți cu o cârpă moale, umedă, aceasta va evidenția și eventualele fisuri sau zgârieturi de care puteți avea grijă imediat.

3.Verificați anvelopele: Verificați presiunea anvelopelor. Chiar dacă ați fi păstrat ciclul cu pneuri umflate, acestea ar pierde presiunea aerului. Acest lucru este obișnuit dacă tricicleta este depozitată mult timp. Asigurați-vă că anvelopele nu sunt supraumflate, acest lucru vă va permite, de asemenea, să verificați dacă au fost deteriorate anvelopele. O pompă de aer de bună calitate sau o pompă electrică vă pot ajuta dacă există un manometru adecvat atașat pentru a citi nivelul de presiune.

4.Spițele roților: acestea fac parte din tricicletă. Spițele ajută roțile în mișcarea lor și le mențin aliniate. Țin roțile drepte; deci asigurați-vă că strângeți spițele folosind instrumentele potrivite. Verificați dacă există spite indoite sau nealiniate. Reparați imediat în loc să folosiți tricicleta. Trebuie să verificați frecvent spițele pentru a preveni o reparație majoră.

5.Inspecția scaunului: Chiar dacă ați depozitat bicicleta cu toată atenția, este posibil să găsiți capacul scaunului în stare proastă. Izvoarele care ies în afară vor face o călătorie foarte inconfortabilă. Reparați arcurile proeminente, schimbați capacul scaunului dacă este necesar și strângeți scaunul astfel încât să nu se desprindă sau să vă facă să cădeți. Ar trebui să fie confortabil și să nu se încline pe nicio parte.

6.Frâne: acestea sunt esențiale pentru a asigura siguranța mersului. Frânele nu trebuie să fie blocate sau prea strânse pentru a fi acționate atunci când este necesar. Când frânează, roțile și mișcarea lor trebuie să se oprească complet. Rețineți aici că roțile nu trebuie să înceteze să vă dea o smucitură și nici să nu trageți roată. Manetele de frână trebuie să funcționeze bine cu plăcuțele de frână de pe ambele roți. Verificați în detaliu dispozitivul de reglare a cilindrului dacă maneta sau frânele durează prea mult pentru a fi aplicate. Verificați cablul de frână. Dacă există urme de uzură, schimbați cablul. La urma urmei, siguranța dvs. depinde de funcționarea eficientă a frânelor.

7.Plăcuțele de frână sunt importante: o extensie a aceluiași pas este verificarea cu atenție a plăcuțelor de frână. Aceste plăcuțe de frână le veți găsi lângă jantele roții. Când apăsați manetele de frână, tampoanele opresc mișcarea roților. Verificați tampoanele de câteva ori, acestea ar trebui să se apese de jantă atunci când sunt utilizate. Înlocuiți orice plăcuțe de frână uzate înainte de a merge cu bicicleta. Trebuie să verificați cablul pentru a vă asigura că distanța dintre janta roților și plăcuțele de frână este adecvată.

8.Echipamente de siguranță: Siguranța este un aspect important și, așa cum sugerează și numele, trebuie să vă asigurați siguranța cu aceste unelte. În multe state și țări, ciclurile trebuie să aibă lămpi de cap și coadă active. Cel mai bine ar fi dacă ați fi vizibil pentru șoferii vehiculelor. Verificați starea luminilor și schimbați bateria, dacă este necesar. Asigurați-vă că reflectoarele sunt intacte și nu sunt rupte. Verificați casca și dacă nu există zgârieturi.

9.Îndepărtați frecarea: mișcarea lină a diferitelor părți ale tricicletei necesită eliminarea completă a frecării. Piesele tricicletei trebuie să fie bine unse sau lubrifiate. Nu trebuie să folosiți niște lubrifianți tradiționali, cum ar fi WD-40 sau ulei pentru masini, deoarece acestea sunt destul de lipicioase. Deși lubrifiantul va îndepărta, va atrage mai mult praf și murdărie; va trebui să faceți curățenie într-un moment ulterior. Deci, utilizați un lubrifiant uscat la fel de mult pe cat posibil. Folosiți lubrifiantul pe toate angrenajele - față și spate, lanț și manivelă. Rulmenții roților se vor mișca, de asemenea, mai bine cu puțin lubrifiant.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!