Acum poți cumpăra în 6 Rate fără dobândă prin BT Pay,Card Avantaj, Brd Finance, Alfa Card sau până la 60 de Rate prin TBI

CUM ÎMI ALEG SCUTERUL ELECTRIC?

CUM ÎMI ALEG SCUTERUL ELECTRIC?

În ultimii ani, pe piața din România s-a dezvoltat foarte mult industria vehiculelor electrice. Găsim o gama variată de scutere electrice pentru toate nevoile individuale. Având în vedere că prețurile nu sunt de neglijat, pornind undeva de la 3.000 lei, trebuie sa alegi deștept și informat, privind achiziția ca pe o investiție care se va amortiza mai repede decât îți imaginezi.

  1. Unde îl vei folosi?

     Ca orice alt vehicul pe două roți, motoreta sau scuterul electric poate fi folosit pentru relaxare sau în scop practic. Este important ca înainte de a căuta un model anume, să decizi care sunt nevoile tale.

        Dacă ești în căutarea unei motorete electrice care să-ți permită să te plimbi prin oraș în momentele în care vrei să te relaxezi sau când vrei să ieși cu prietenii să explorezi orașul, poți opta pentru un moped tip CityCoco. Acesta se distinge prin designul asemănător cu cel al unei trotinete, cu roti foarte late și destul de măricele.

        În cazul în care cauți ceva care să-ți ofere mai multă viteză și pe care intenționezi să-l folosești zilnic pentru deplasare în oraș, îți recomandăm un scuter electric.Acesta este mai robust și nu păcălește pe nimeni pentru că arată exact ca un scuter obișnuit. Fiind un model mai robust și mai avansat, este și mai scump. Așa că este bine să cântărești dinainte cum vei folosi un astfel de vehicul.

  1. Bateria

     În primul rând vei fi interesat de autonomia bateriei. Astfel vei putea să afli câți kilometrii poți să parcurgi la viteză maximă dintr-o singură încărcare completă.  Orientativ, o baterie cu o capacitate de 12-14 Ah îți poate asigura o autonomie de 40-50 km parcurși la viteza maximă. În realitate autonomia bateriei este foarte influențată de mulți factori. Așadar, tot ce citești în descrierea produsului sunt date orientative obținute în cazuri ideale. Greutatea ta, particularitățile drumului, tipul de roți, precum și variațiile din trafic, pot influența foarte mult autonomia bateriei.

    Tot în legătură cu  baterie te va interesa și timpul de încărcare. Acesta variază între 4-6 ore în cazul modelelor pentru plimbări și între 7-8 ore în cazul modelelor pentru trafic. Încărcarea se face la priză și cel mai bun model este cel care are o capacitate a bateriei cât mai mare, dar necesită cel mai scurt timp de încărcare.

  1. Roțile 

Roțile vor influența mult viteza, dar și ușurința cu care vei conduce vehiculul. Dacă vei cumpăra o motoretă/scuter electric pentru plimbări, vei observa că acesta este dotat cu o pereche de roți voluminoase și foarte late.

Acestea oferă multă stabilitate, dar îngreunează destul de mult virajul și manevrarea ghidonului. De asemenea, având un diametru relativ mic, nu absorb șocurile, deci vei simții foarte bine fiecare denivelare din trafic. În cazul unui model mai performant, de cele mai multe ori roțile sunt dotate cu un sistem de suspensii. Sunt mai înguste și mai mari în diametru, ceea ce permite un viraj mai facil, o viteză mai mare, precum și o putere de absorbție a șocurilor mai eficientă.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!